Σχεδιάσμος κατάλογου Οινοποιίας της ΕΛΤΟΝ

Μας ζητήθηκε να σχεδιάσουμε εξώφυλλο και οπισθόφυλλο για τον κατάλογο οινοποιίας της Έλτον και να αναλάβουμε την εκτύπωση και το «συμμάζεμα» των εσωτερικών σελίδων, οι οποίες είχαν στηθεί από υπάλληλους της εταιρείας ώστε να τυπωθούν σωστά τα χρώματα, να υπάρχουν περιθώρια κτλ.

Για το σχεδιασμό του εξωφύλλου χρησιμοποιήσαμε φωτογραφία ενός φελλού σε πρώτο πλάνο με άλλους φελλούς θολούς στο λευκό φόντο. Από πάνω γράψαμε με καλλιγραφικά γράμματα το μισό τίτλο και με απλά γράμματα τον υπόλοιπο, δίνοντας έμφαση κυρίως στο «οινοποίησης» και με σκοπό να δημιουργήσουμε αντίθεση ανάμεσα στις δυο γραμματοσειρές. Πίσω από όλα αυτά, ένα γραφικό αμπελιών μπλεγμένων μεταξύ τους, μαζί με το σήμα της Έλτον τοποθετημένο πολύ διακριτικά στο φόντο, ολοκληρώνουν τη σύνθεση.

Η αντίθεση του χρώματος του φελλού με το πράσινο του τίτλου και το λευκό φόντο, δημιουργεί μια “elegant” σύνθεση, η οποία ταιριάζει απόλυτα με το περιεχόμενο του καταλόγου, το κρασί, ένα «αριστοκρατικό» ποτό.

Ο κατάλογος τυπώθηκε σε χαρτί velvet 170gr με πλαστικοποίηση matt.

Το μέγεθος του καταλόγου είναι Α4.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


× δυο = 10

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>