Συμμετοχή στο 5ο «Θερινό Πανεπιστήμιο» 2014 του ΕΔΑΕ

Συμμετέχουμε στο 5ο «Θερινό Πανεπιστήμιο» 2014 με το εργαστήριο με τίτλο «Το εναλλακτικό διδακτικό υλικό στην εξ αποστάσεως διδασκαλία της Τέχνης«. Ακολουθεί η περίληψη του εργαστηρίου:

«Είναι μια πραγματικότητα το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί καλούνται συχνά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να αναπτύξουν οι ίδιοι συμπληρωματικό εποπτικό υλικό, για να υποστηρίξουν την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στην τάξη. Το συγκεκριμένο εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και δημιουργήθηκε με σκοπό, αφενός να παρουσιάσει καίρια ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού που προορίζεται για εκπαίδευση από απόσταση (πρώτο μέρος), αφετέρου να τους καλέσει να εμπλακούν οι ίδιοι στο σχεδιασμό ενός τέτοιου υλικού που θα απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με θέματα εμπνευσμένα από την Τέχνη και συγκεκριμένα την τέχνη του El Greco, μια και το 2014 έχει ανακηρυχθεί ως έτος Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (δεύτερο μέρος).

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα θα χωριστεί σε 4 ή 5 υποομάδες (ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων), η καθεμιά από τις οποίες θα λάβει το δικό της σενάριο, ενώ μία εξ αυτών θα λάβει το ρόλο του κριτή. Στην πορεία, ορισμένες κρυφές κάρτες (απρόβλεπτοι παράγοντες) θα επηρεάσουν την εξέλιξη της εργασίας των ομάδων. Στο τελευταίο μέρος του εργαστηρίου, οι ομάδες ανάπτυξης θα παρουσιάσουν στην ομάδα των κριτών το πλάνο τους, η οποία θα τους κρίνει με βάση τα κριτήρια που η ίδια θα ορίσει (δεν καταλαβα ποιος θα ορίσει τα κριτήρια). Θα ακολουθήσει σχολιασμός, συζήτηση και προτάσεις.»