Σχεδιασμός υλικού προωθησης του ΕΔΑΕ

Μας ανατέθηκε να σχεδιάσουμε το προωθητικό υλικό για την έναρξη του 3ου Θερινού Πανεπιστημιού Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης(ΑεξΑΕ). Αυτό περιελάμβανε ένα τρίπτυχο αναδιπλούμενο φυλλάδιο και ένα σελιδοδείκτη.

Επιλέξαμε το τρίπτυχο να το «στήσουμε» οριζόντια και όχι κάθετα, ώστε, καταρχήν να είναι πιο πρωτότυπο αλλά και επειδή θεωρούμε ότι είναι λίγο κλειστοφοβικό να στήνεται όρθιο ένα τρίπτυχο φυλλάδιο μεγέθους Α4, διότι το κείμενο περιορίζεται και δεν είναι πολύ ευχάριστο στο χρήστη να διαβάζει μικρές μικρές προτάσεις. Προτιμούμε να «απλώνεται» ελεύθερο αφήνωντας και κάποια άσπρα περιθώρια στις άκρες για να ανακουφίσει την εικόνα του φυλλαδίου και να δημιουργήσει μια ωραία σχέση, άσπρου-γκρι(του κειμένου)-πολύχρωμων εικόνων και πορτοκαλί-γαλάζιου χρώματος, που θα κάνει την ανάγνωση του κειμένου πιο ευχάριστη.

Τέλος, στο σελιδοδείκτη χρησιμοποιήσαμε επίσης πορτοκαλί-γαλάζια χρωματάκια και μια όμορφη εικόνα ενός βιβλίου, με ένα βότσαλο σαν σελιδοδείκτη, ώστε να υποδηλώσουμε τον «καλοκαιρινό» (από άποψης ημερομηνίας) χαρακτήρα της έναρξης του θερινού Πανεπιστημίου ΑεξΑΕ.

Το μέγεθος του φυλλαδίου είναι 21×13,5cm (κλειστό) και του σελιδοδείκτη 5×20,5cm. Τυπώθηκαν σε χαρτί velvet, με πλαστικοποίηση matt, το φυλλάδιο 200gr. και ο σελιδοδείκτης 300gr.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


ένα × = 5

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>