Το μικρό ποντίκι

Ένα μικρό ποντίκι, εκεί που έκανε τη βόλτα του μέσα στο κτήμα, βρήκε ξαφνικά μπροστά του μια ποντικοπαγίδα! Έτρεξε γρήγορα λοιπόν να πει τα νέα στα υπόλοιπα ζώα στο κτήμα.

-Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο κτήμα! Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο κτήμα!

Η κότα κακάρισε, έξυσε την πλάτη της και σηκώνοντας το λαιμό της είπε: «Κυρ Ποντικέ μου, καταλαβαίνω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα για σας. Αλλά δεν βλέπω να έχει καμιά επίπτωση σε μένα! Δεν με ενοχλεί καθόλου εμένα η ποντικοπαγίδα στο σπίτι!»

Το γουρούνι έδειξε συμπόνια αλλά απάντησε: «Λυπάμαι πολύ κυρ ποντικέ μου αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να προσευχηθώ. Να είστε σίγουρος δε, ότι θα το κάνω. Θα προσευχηθώ.»

Η αγελάδα το κοίταξε με το γνωστό της βλέμμα και είπε: «Κοιτάξτε, κύριε ποντικέ μου, πολύ λυπάμαι για τον κίνδυνο που διατρέχετε, αλλά εμένα η ποντικοπαγίδα το μόνο που μπορεί να μου κάνει, είναι μια διπλωματίτσα στην κοιλιά μου!

Έτσι, το ποντικάκι, τρομαγμένο έτρεξε να κρυφτεί στη φωλίτσα του γιατί θα έπρεπε μόνος του να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της ποντικοπαγίδας!

Το ίδιο βράδυ ο θόρυβος της ποντικοπαγίδας που έκλεισε έσπασε την ησυχία και ξύπνησε τη γυναίκα του αγρότη. Έτρεξε να δει τι συνέβη αλλά όντας νυσταγμένη ακόμη, δεν πρόσεξε πως στην παγίδα πιάστηκε από την ουρά ένα φίδι … Φοβισμένο το φίδι, δάγκωσε τη γυναίκα.

Ο άντρας της που ξύπνησε από τις φωνές, της έβγαλε το δηλητήριο αλλά η γυναίκα το πρωί ξύπνησε με υψηλό πυρετό. Γρήγορα την πήρε και την πήγε στο νοσοκομείο. Ο γιατρός τον συμβούλεψε να της κάνει ζεστές σουπίτσες κι έτσι ο αγρότης έσφαξε την κότα, αφού όλοι ξέρουμε πως στον πυρετό δίνουμε κοτόσουπες!

Η αρρώστια της γυναίκας όμως πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και όλοι οι γείτονες έρχονταν στη φάρμα να βοηθήσουν. Ο καθένας με τη σειρά του καθόταν στο προσκεφάλι της γυναίκας 24 ώρες το 24ωρο. Για να τους ταΐσει όλους αυτούς ο αγρότης αναγκάστηκε να σφάξει το γουρούνι!

Τελικά όμως η γυναίκα δεν τη γλύτωσε! Πέθανε! Στην κηδεία της ήρθε πάρα πολύς κόσμος γιατί ήταν πολύ καλή γυναίκα και την αγαπούσαν όλοι. Για να φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο ο αγρότης αναγκάστηκε να σφάξει την αγελάδα του..!

Ο κυρ Ποντικός μας έβλεπε όλο αυτό το πήγαινε έλα από την τρυπούλα του με πάρα πολύ μεγάλη θλίψη αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Γι” αυτό και σεις, την επόμενη φορά που κάποιος σας πει ότι έχει ένα μικρό πρόβλημα- μεγάλο γι’ αυτόν- και που ίσως εσάς δεν σας πολυαφορά, θυμηθείτε πως, όταν κάποιος από το περιβάλλον μας κινδυνεύει, βρισκόμαστε και εμείς σε μεγάλο κίνδυνο!

Επειδή θέλουμε να κάνουμε κάτι, έστω και στο ελάχιστο, η DigiMagix και οι φίλοι της θα τρέξουν  στον αγώνα Race for the Cure® που διοργανώνεται για 3η χρονιά από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Susan G. Komen for the Cure®, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 το πρωί στις 11, στο Ζάππειο.

Θα είναι χαρά μας να σας δούμε εκεί…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


τρία × = 15

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>