Αξιοποίηση έτοιμου ψηφιακού υλικού

Η δημιουργία νέου διδακτικού υλικού για τις ανάγκες ενός προγράμματος e-learning αποτελεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο και χρονοβόρο έργο, για την ολοκλήρωση του οποίου απαιτούνται σημαντικοί ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι.Snapback Hats Wholesale. Μάλιστα, στην αγγλόφωνη σχετική βιβλιογραφία προτείνεται στους εμπλεκόμενους να ξεκινούν το έργο του σχεδιασμού διδακτικού υλικού πραγματοποιώντας έρευνα σε επιλεγμένες βάσεις δεδομένων (όπως στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του International Council for Open and Distance Education) για την εξεύρεση ήδη έτοιμου υλικού εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν, εφόσον αυτό καλύπτει τις ανάγκες τους.

Το πρώτο βήμα λοιπόν που θα πρέπει να ακολουθήσετε, προτού αποφασίσετε την εξαρχής δημιουργία ενός ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, είναι να αναζητήσετε, αν υπάρχει κάποια έτοιμη λύση, με την οποία θα μπορέσετε να καλύψετε τις ανάγκες της εκπαίδευσής σας κάνοντας οικονομία σε χρόνο, κόπο και χρήμα. Υπάρχει ποιοτικό ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό που είτε διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο είτε προσφέρεται με πολύ μικρό κόστος, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά στην εκπαίδευση που σχεδιάζετε, είτε αυτή πραγματοποιείται στην τάξη είτε σε ψηφιακό περιβάλλον.Wholesale Snapback Hats.

Σημαντικό ρόλο εδώ μπορεί να διαδραματίσει η Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Η αξιοποίηση της τηλεόρασης για εκπαιδευτικούς σκοπούς προϋπήρχε της λειτουργίας των ανοικτών ιδρυμάτων εκπαίδευσης. Οι Moore και Kearsley παρουσιάζουν τα δεδομένα που αφορούν στις ΗΠΑ αναφέροντας ότι «η εκπαιδευτική τηλεόραση αναπτύχθηκε ιδιαίτερα νωρίς, το 1934. Εκείνο το έτος, το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Iowa παρουσίασε τηλεοπτικά εκπαιδευτικά προγράμματα με θέματα όπως, η στοματική υγιεινή, οι αστερισμοί, κ.ά.». Στην Ελλάδα, η εκπαιδευτική τηλεόραση υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει την εκπαιδευτική πράξη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.cheap snapbacks online.

Στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η τηλεόραση, όπως και το βίντεο, αξιοποιήθηκαν εξίσου νωρίς από πολλά Ανοικτά Πανεπιστήμια. Για παράδειγμα, καθοριστικός υπήρξε ο ρόλος του κρατικού καναλιού BBC στο σχεδιασμό του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Μ. Βρετανίας και η συμβολή του στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του Πανεπιστημίου. Πολλά ακόμα Πανεπιστήμια, ορισμένα εκ των οποίων εντάσσονται στην κατηγορία των Mega Universities εξυπηρετώντας έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό φοιτητών, όπως τα Ανοικτά Πανεπιστήμια της Ινδίας, της Τουρκίας, της Κίνας και της Ν. Αφρικής, εντάσσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που μεταδίδονται από την τηλεόραση στο εκπαιδευτικό πακέτο που προσφέρουν στους φοιτητές.Cheap Snapbacks.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση για την εξεύρεση ποιοτικού εκπαιδευτικού υλικού από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Και στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης, ανακαλύψαμε και προτείνουμε στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τη σειρά κινουμένων σχεδίων της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης με τίτλο «Ένα γράμμα, μια ιστορία». Πρόκειται για «μια πρωτότυπη σειρά κινουμένων σχεδίων που στοχεύει στη μάθηση μέσα από την ψυχαγωγία. Η γνωριμία του παιδιού με τα γράμματα και τους ήχους της γλώσσας γίνεται μέσα από 24 έμμετρες χιουμοριστικές, σουρεαλιστικές ιστορίες, οι οποίες συνδυάζουν την παιδαγωγική με την παραμυθική και την τηλεοπτική γλώσσα. Το κάθε επεισόδιο λειτουργεί σε ένα πλαίσιο διαθεματικής και ολιστικής προσέγγισης της γνώσης στηρίζοντας το Αναλυτικό Πρόγραμμα με μία καινοτόμο, πρωτότυπη και ελκυστική διάσταση» (Εκπαιδευτική Τηλεόραση, 2011).

ένα γράμμα, μια ιστορία

Ένα γράμμα, μια ιστορία!

Προτού λοιπόν ξεκινήσετε την επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία δημιουργίας διδακτικού υλικού για τους μαθητές ή τους φοιτητές σας, σκεφτείτε ότι κάποιοι άλλοι μπορεί να το έχουν κάνει πριν από σας, και κάντε οικονομία χρόνου και δυνάμεων γιατί η εκπαίδευση απαιτεί ούτως ή άλλως πολύ και από τα δυο!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης για περισσότερες πληροφορίες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


5 + = οκτώ

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>