Πανευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων

Η 24η Μαϊου έχει οριστεί ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων! Επιλέχθηκε δε η συγκεκριμένη ημερομηνία γιατί στις 24 Μαϊου 1909 δημιουργήθηκαν τα πρώτα 9 εθνικά πάρκα στη Σουηδία. Γιορτάζεται από το 1999 σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και την επαφή τους με τους αστικούς βιότοπους της περιοχής τους.

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αθήνα, διαθέτει δυστυχώς τους λιγότερους ανοιχτούς χώρους από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, απαιτούνται τουλάχιστο 10 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο ενώ η Αθήνα προσφέρει μόλις 2,5 τ.μ.

Η DigiMagix γιορτάζει τη μέρα αυτή με φωτογραφίες από τέσσερα Εθνικά Πάρκα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Νότιο Αφρική! Γυρίστε τις κάρτες και ταξιδέψτε σε όλο τον κόσμο! Η παρουσίαση έγινε με χρήση του τύπου παρουσίασης flipcard, ο οποίος έχει αναπτυχθεί εξαρχής από τη DigiMagix. Χρειάζεται να έχετε εγκατεστημένο τον Flash Player, για να δείτε την παρουσίαση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


εννέα + = 17

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>