Νέα ψηφιακά μαθήματα για το MIO-ECSDE

Η DigiMagix ολοκλήρωσε δύο νέα ψηφιακά μαθήματα για το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE), με τους ακόλουθους τίτλους:

  1. The Pollutant Release and Transfer Register
  2. Integrated Sustainable Waste & Resource Management

Τα μαθήματα αυτά συνδυάζουν τη διάλεξη από τον subject expert στο αντικείμενο με το πολυμεσικό εκπαιδευτικό. Η διάλεξη αποτελεί την κυρίαρχη τεχνική διάδοσης της πληροφορίας στην εκπαίδευση για εκατοντάδες χρόνια. Από την άλλη, το πολυμεσικό εκπαιδευτικό υλικό είναι το πιο κατάλληλο ψηφιακό υλικό για εκπαίδευση από απόσταση. Ο συνδυασμός των δύο προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, τα κυριότερα από τα οποία αναφέρονται παρακάτω:

  • Αμεσότητα και εγκυρότητα, καθώς ένα ζωντανό πρόσωπο, ο καθηγητής, παρουσιάζει το θέμα που εξετάζεται.
  • Ευκολότερη κατανόηση του περιεχομένου, καθώς το πολυμεσικό εκπαιδευτικό υλικό παρουσιάζει με εύληπτο τρόπο την πληροφορία σε συγχρονισμό με την ομιλία του καθηγητή, ο οποίος με τον κατάλληλο χρωματισμό της φωνής επισημαίνει και επεξηγεί τα δυσνόητα σημεία.
  • Προσέλκυση της προσοχής, αφού η ομιλία συνδυάζεται με χρήσιμα animation, φωτογραφίες και γραπτό λόγο, για να καλύπτει όλα τα μαθησιακά στυλ.
  • Δυνατότητα επανάληψης της διάλεξης ή μέρους αυτής, στο σημείο εκείνο που ο εκπαιδευόμενος επιθυμεί.

Με δυο λόγια, τα θετικά των δύο διαφορετικών αυτών μορφών παρουσίασης της πληροφορίας συνδυάζονται, για να προσφέρουν στον εκπαιδευόμενο μια θετική μαθησιακή εμπειρία που θα ενισχύσει το ενδιαφέρον του για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος, στο οποίο τα μαθήματα που αναπτύχθηκαν εντάσσονται.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


8 − έξι =

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>