Ολοκλήρωση ψηφιακού μαθήματος

Η DigiMagix ολοκλήρωσε το ψηφιακό μάθημα «Χρηματιστηριακές Εργασίες» που έρχεται να εμπλουτίσει την ψηφιακή βιβλιοθήκη μαθημάτων της Τράπεζας ALPHA BANK. Στο συγκεκριμένο μάθημα η εργασία της μετατροπής του έντυπου σε multimedia εκπαιδευτικό υλικό υπήρξε ιδιαίτερα απαιτητική λόγω της φύσης αλλά και της έκτασης του περιεχομένου.

Το μάθημα αποτελείται από θεωρητικά μέρη, μέρη εξάσκησης πάνω σε περιβάλλοντα συγκεκριμένων εφαρμογών και ασκήσεις/δραστηριότητες αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης. Για το λόγο αυτό, στην ανάπτυξη του υλικού συνδυάστηκαν διαφορετικά προγράμματα, ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι διαφορετικοί τύποι περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, για την υλοποίηση των θεωρητικών μερών του μαθήματος αξιοποιήθηκε το πρόγραμμα Adobe Flash, προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατό καλύτερη γραφική αναπαράσταση του περιεχομένου και η διαδραστικότητα με αυτό, όπου θεωρήθηκε απαραίτητο.

Για την υλοποίηση των μερών εξάσκησης χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα Adobe Captivate, το οποίο δημιουργεί συνθήκες προσομοίωσης για τη χρήση των προς μάθηση εφαρμογών. Με αυτό τον τρόπο οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώνονται με το περιβάλλον της εφαρμογής και μαθαίνουν «πράττοντας», εκτελώντας οι ίδιοι τις εντολές που εντάσσονται στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα.

Τα παραγόμενα των δύο αυτών διαφορετικών προγραμμάτων δέθηκαν μεταξύ τους προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο μάθημα με διαδραστικές ασκήσεις κλειστού τύπου, όπως πολλαπλών επιλογών, σωστού-λάθους, αντιστοίχισης κλπ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


εννέα − 6 =

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>