Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας

Χθες γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας, η οποία θεσμοθετήθηκε πριν από 13 χρόνια! Οι χελώνες ζουν από την εποχή των δεινοσαύρων. Παρόλα αυτά, στις μέρες μας αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες επιβίωσης, ιδιαίτερα οι θαλάσσιες. Από τα 7 είδη των θαλασσίων χελωνών που υπάρχουν στον κόσμο, μόνο 3 απαντώνται τακτικά στη Μεσόγειο και από αυτά μόνο 1, η γνωστή μας καρέττα-καρέττα ωοτοκεί στην Ελλάδα, στις παραλίες της Ζακύνθου, της Κρήτης και της Πελοποννήσου.

Στη χώρα μας, ο σύλλογος που εργάζεται για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας είναι ο ΑΡΧΕΛΩΝ, ο οποίος εδρεύει στη Γλυφάδα και προσφέρει μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες δράσεις σε παιδιά και ενηλίκους. Στο ίδιο πλαίσιο δρα ο Μεσογειακός Σύνδεσμος για την Προστασία των Θαλασσίων Χελωνών Medasset.

Η ευαισθητοποίησή μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος είναι το κλειδί για την επίλυση των περισσότερων προβλημάτων. Και από πού αλλού να ξεκινήσουμε, για την αλλαγή της στάσης και της συμπεριφοράς σε παρόμοια ζητήματα, παρά από τα παιδιά; Παρακάτω θα βρείτε μια παρουσίαση, τμήμα του ψηφιακού μαθήματος Ο Καπετάν ΣΟΣ, η παρέα του και το Κινούμενο Νησί, η οποία απαντά στο σημαντικό ερώτημα: «Γιατί να προστατέψουμε τα ζώα;»
Για να δείτε την παρουσίαση, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο τον Flash Player.

bosra

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


+ 1 = τέσσερα

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>